Uit het bestuur – met een zilveren randje

En zo kan het gebeuren dat je als bestuurslid op de dag van de vergadering verrast wordt met een thuis persoonlijk afgegeven lekkernij. Nederland verkeert in een bijzondere situatie en LOL heeft haar activiteiten nagenoeg moeten staken. Je zou daardoor sommige belangrijke dingen bijna vergeten. Maar natuurlijk was het Louisa die uiteraard vorige week terugdacht aan precies 25 jaar geleden. Toen werd het Cooperpad Malden geopend en gaf zij op 18 februari haar eerste training als ‘Loopgroep LOL Malden’. Hulde aan LOL en Louisa, bedankt voor het langsbrengen van de traktatie! De lustrum activiteiten schuiven op maar zijn we absoluut niet vergeten.

Naast dit heugelijke feit zijn in de bestuursvergadering ook een aantal andere onderwerpen besproken. Daarover gaat deze ‘Uit het bestuur’.

De trainers hebben aan het bestuur laten weten af te zien van hun tweede termijn van de vrijwilligersvergoeding voor de trainingen, nu er al bijna twee maanden geen fysieke trainingen meer verzorgd mogen worden. Het bestuur heeft dit voorstel geaccepteerd en besloten dat de vergoeding weer betaald zal worden zodra de trainingen hervat mogen worden. Ze worden dat betaald naar rato van de resterende weken/maanden.

Over de lopersbijdragen 2020-2021 en 2021-2022 zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • van 12 deelnemers die de lopersbijdrage aan LOL in twee keer betalen, zal ook de 2e termijn geïnd worden; dit om ongelijkheid te voorkomen.
  • het bestuur is voornemens de lopersbijdrage van het volgende seizoen substantieel te verlagen; over de hoogte wordt in de volgende bestuursvergadering een besluit genomen.

Op deze wijze wil het bestuur laten weten hoe er wordt nagedacht over compensatie van de vele gemiste trainingen.

Bekend onder de deelnemers is dat MMFysio en Footsupport al enige jaren trouw sponsor zijn van onze club. De banden met deze paramedici zijn uitstekend; af en toe zijn er gezamenlijke activiteiten. Sinds januari kunnen we een derde sponsor met een structurele jaarbijdrage op de website tonen: Simon van Woerkum, de fysiotherapeur/running therapeut die praktijk houdt in zowel Malden als Heumen. We zijn blij met onze nieuwe sponsor, een logische verbinding!

Niet compleet onverwacht maar toch nog plotseling, heeft trainer Marian besloten haar actieve ‘loopbaan’ als trainer te beëindigen. Corona heeft ook haar fysiek geraakt en daarmee kwam ze tot haar definitieve besluit. Marian kijkt terug op een jarenlang trainerschap waarin ze met heel veel plezier de maandaggroep en, in de laatste jaren, de zaterdaggroep begeleid heeft. Omgekeerd dragen de lopers van het eerste en laatste uur haar een warm hart toe. Ook zij zijn Marian trouw gebleven tot de meet. Haar groep van de zaterdag zal op eigen wijze afscheid van haar nemen. Zo zullen ook de trainers een afscheidsmoment tijdens een etentje plannen.

Voor de periode vanaf de mogelijke herstart van de trainingen tot aan de zomer is een vervangingsrooster gemaakt waarbij de overige trainers bij toerbeurt de groep training zullen geven.

We wensen jullie zo gauw als het mogelijk is weer te zien. En voor nu … alle goeds.

Christel, Geert, Louisa, Jaap, Kees, Karin, Erik

Uit het bestuur – met een zilveren randje

Geef een reactie

Schuiven naar boven