De beginnerscursus is gestart!

Doordat de afgelopen jaren vooral in het teken stonden van Covid was het helaas niet mogelijk om binnen LOL te starten met een beginnersgroep. Maar woensdag 15 maart jl. was het gelukkig dan toch weer zo ver en vond de kennismakingsbijeenkomst plaats. Na enkele invaltrainingen is dit dan ook mijn eerste “eigen” groep. Tenminste.. zo voelt het wel een beetje, ondanks dat ik iedere week wordt ondersteund door een van de andere trainers. En gelukkig maar want op de kennismakingsavond, waar ook bijna alle trainers present waren, mochten we maar liefst 20 enthousiaste beginners en herintreders ontvangen! Het was dan ook wel even spannend om als beginnend trainer ook meteen voor zo’n grote groep te staan.

Na de eerste kennismaking, het delen van de inhoud van de cursus en wat algemene informatie over LOL Malden zijn we meteen op pad gegaan! Ons advies dat kletsen onder het lopen moet lukken – anders ga je te hard – werd goed opgevolgd! Als trainer dan ook wat lastig om er af en toe bovenuit te komen, maar gelukkig had Stijn wel aan het fluitje gedacht! Daarbij vond ik het als trainer ook fantastisch om te zien hoe gezellig het meteen was! Het in een groep samen lopen, zorgde ondanks de inspanning van in totaal toch meteen 9 minuten hardlopen voor vrijwel alleen maar blije gezichten! Ook de reacties na afloop waren positief. Mede dankzij gastvrouw Ilona en gastheer Simon konden we terugkijken op een geslaagde kennismakingsbijeenkomst! 

Helaas waren er na de eerste training toch een paar afvallers door blessures, die nog niet voldoende hersteld waren, maar ook weer enkele nieuwe aanmeldingen. Doordat de blokjes en het aantal minuten aaneengesloten hardlopen oplopen, zien we de groep nu soms net als bij de andere loopgroepen binnen LOL wat uit elkaar rekken. Het is hartverwarmend om te zien dat de lopers nu al een hechte groep zijn, elkaar bemoedigend toespreken en elkaar erdoorheen slepen als het even wat meer moeite kost!

Inmiddels starten we deze week alweer met de derde training en mag ik samen met één van de andere trainers nog steeds een groep van 20 enthousiaste lopers mee op pad nemen. Hier mogen we best wel een beetje trots op zijn!

Jeroen

De beginnerscursus is gestart!

Eén gedachte over “De beginnerscursus is gestart!

Geef een reactie

Schuiven naar boven