Onze trainers

De trainers van LOL

De lopers van LOL Malden worden door een enthousiaste groep trainers begeleid. De trainers hebben jarenlang ervaring met hardlopen en allen een opleiding tot hardlooptrainer gevolgd. Als je lid wordt van LOL Malden dan kies je voor een primair trainingstijdstip en je vaste trainer. Dit is de persoon die jou met het nodig enthousiasme door jouw hardloopcarrière bij LOL zal loodsen. Je eigen vaste trainer kan je ook advies geven bij vragen over kleding, schoeisel, toewerken naar loopdoelen of eventuele blessures.

Erik Dracht

Sporten en bewegen zijn altijd onderdeel van mijn vrijetijdsbesteding geweest. Bij voorkeur in de buitenlucht en samen met andere mensen. Het is fijn en leerzaam om je ervaringen te delen, daarnaast gewoon gezellig. Sinds 2008 loop ik bij Stichting LOL Malden: een begrip onder liefhebbers van het hardlopen in de lokale omgeving van Malden – Molenhoek – Mook – Heumen – Overasselt. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; er was weinig voor nodig om mij in de opleiding voor hardlooptrainer te krijgen. Vanaf 2013 heb ik mijn eigen trainingsgroep op maandagavond. Een geweldige groep met aandacht voor elkaar maar ook voor individuele ambities! Een groep ook met een voorhoede, achterhoede en ‘middenhoede’ zoals ik het uitdruk: als je minimaal 45 – 60 minuten aaneengesloten kan lopen, dan pas je prima in de groep. Ik vind het even ontspannend om training te geven als ook mijn eigen loopdoelen (15k – 21k) te onderhouden en na te streven. En dat is – in de omgeving van Malden – beslist geen straf.

Petran Meertens

Als Limburger (en dan bedoel ik zo ene vanuit de heuvels) ben ik rond mijn 18e naar Nijmegen gekomen om biologie te studeren. Vanwege de natuur en de sfeer in en rondom Nijmegen. Dat dat goed bevallen is, mag duidelijk zijn: ik woon er nog steeds, zij het Malden! Rond die tijd ben ik ook begonnen met hardlopen: eerst zelf via de bijna onvermijdelijke maar o zo leuke zevenheuvelenloop naar mijn eerste (en enige – ik ben niet zo’n snelle loper) marathon. De heuvels blijven trekken en je vindt me dan ook regelmatig in de bossen van Mook, Beek, Berg en Dal etc. Maar ook loopjes met ‘iets extra’s’ trekken me: Parijs-Versailles (hoe train je een heuvel van 2 km lang en gemiddeld 10% stijging?), Bergrace by Night (schitterend door waxinelichtjes verlichte Grebbenberg) en Maastrichts Mooiste loop ik graag. In 2004 ben ik de opleiding tot Trainer Loopgroepen gaan volgen bij de KNAU en liep ik stage bij de Vrije Lopers in Berg en Dal. Snel daarna ben ik zowel daar als bij LOL Malden training gaan geven. Toen mijn kinderen iets groter begonnen te worden, werd het tijd om voor 1 groep te kiezen: mijn oude liefde: LOL Malden. Samen lopen, op je eigen tempo en niveau met oog voor elkaar, daar kies ik voor in mijn trainingen. Hoe? Kom maar eens kijken. Je bent van harte welkom!

Anke van de Lockant

Als 6-jarig meisje begon ik met volleyballen. Jaren deelde ik met mijn ouders en zussen de liefde voor deze teamsport. Toen al vond ik het leuk om mijzelf en mijn teamgenoten te motiveren om een leuke wedstrijd te spelen. Rond mijn studietijd ben ik overgestapt naar groepsfitnesslessen. Jarenlang stond ik drie keer per week –twee a drie uur achter elkaar- in de sportschool. Door gezondheidsklachten moest ik per direct stoppen. Vreselijk! Sport is mijn ultieme manier om te ontspannen. Na ruim 1 jaar mocht ik weer rustig opbouwen en begon mijn hardloopcarrière.
In maart 2004 ben ik samen met twee vriendinnen gestart bij de beginnerscursus van LOL. Sindsdien is donderdagavond gereserveerd voor mijn hardlooptraining. Het is elke week een feestje. De “na-training” met thee voor de dames en een pilsje voor de heren duurt bijna even lang als de training. Trainen met een bepaald doel vind ik heerlijk. De  7heuvelenloop, Maldense Bosloop of Molenhoeks Makkie staan standaard op mijn lijstje. Mijn eerste 10km wedstrijd was de Haagse City-pier-City. Mijn eerste halve marathon liep ik in Eindhoven in 2011; in 2018 mijn eerste marathon in Berlijn. In 2014 heb ik als assistent-trainer de donderdagavondgroep begeleid en in mei 2015 heb ik mijn trainerslicentie van de Atletiek Unie behaald. Nu train ik de dinsdagavond groep. Aan het eind van Petran's donderdagavondtraining word je door mij “getrakteerd” op een korte sessie buikspieroefeningen voor de liefhebbers. Tenzij ik zelf in training ben voor een wedstrijd. Oja…In het dagelijks leven ben ik vrouw van Robert, moeder van Tom en Saar en communicatiespecialist.

Karin Hombergen

Geboren in Waalwijk (NB) ben ik op 7 jarige leeftijd met mijn ouders, zussen en broers verhuisd naar Groesbeek. In mijn jeugd heb ik weinig aan sport gedaan. Wel waren we bijna ieder weekend in het bos te vinden voor een flinke wandeling, liefst met een bal. In september 2011 ben ik gestart met hardlopen bij LOL Malden. Na 25 jaar tafeltennissen (zowel recreatief als in competitieverband en de nodige bestuursfuncties) en jaren sportschool zocht ik een nieuwe uitdaging. Het buiten sporten: wandelen (liefst in de bergen), Nijmeegse Vierdaagse en mountainbiken beviel me beter. Bovendien dacht ik: hardlopen kun je bijna overal en je hebt “alleen” maar goede schoenen, broek en een shirtje nodig…. Wil je als trainer verantwoord voor de groep staan dan komt er meer bij kijken dan ik in eerste instantie dacht. De opleiding trainer in de hardloopsport heeft mijn ogen wel geopend. Sinds mijn start heb ik aan diverse hardloopevenementen meegedaan. De eerste 5 km was de Nieuwjaarsloop 2012. “Meegesleurd” bij de start door de euforie van meer ervaren lopers (boven de 10 km/uur) was al snel duidelijk dat ik wel 5 km kon lopen maar niet op dát tempo. Doseren was iets wat ik moest leren. Hier kwam ik dan ook als één na laatste over de finish. Inmiddels heb ik wat meer ervaring met o.a. de Bruggenloop, de 7-Heuvelennacht, Marikenloop en Maastrichts Mooiste. Doel is nog om een keer de 15 km van de 7-Heuvelen te lopen. Wie weet. Ik sta pas aan het begin van mijn hardloopcarrière.

Johanna Wendelaar Bonga

Mijn naam is Johanna. Ik verzorg de training op de donderdagochtend. Elf jaar geleden begon ik met hardlopen bij Louisa Wischmann, de oprichtster van onze club én mijn voorganger op diezelfde donderdagochtend. Extra leuk dat ik letterlijk en figuurlijk in haar voetsporen ben getreden. LOL staat voor mij voor lopen met plezier op een verantwoorde manier en met een grote betrokkenheid bij iedere loper. Elke week is het een uitdaging om een training te bedenken die aansluit op ieders niveau. Lopen op gevoel, goed luisteren naar je lichaam (rekening houdend met het seizoen) én persoonlijke aandacht zijn voor mij belangrijke ingrediënten van elke training. Naast de hardlooptrainingen doe ik nog andere dingen. Ik werk op een notariskantoor maar volg ook de studie dieptepsychologie aan het Jungiaans Instituut. Ik zie dat als een goede aanvulling op mijn vorige studie Gezondheidsvoorlichting (G.V.O./Pavo). De studies vormen een mooie combinatie met het hardlopen: je bevordert gezond gedrag voor lichaam en geest op een verantwoorde manier. Op dit moment volg ik de cursus Running Therapie, waarin deze combinatie – psychologie én gezondheid – heel duidelijk naar voren komt. Wil je een keer meelopen? Dan ben je van harte welkom. Ik start op de donderdagochtend om 8.45 uur bij VCM Malden. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar die donderdagochtendgroep is met zijn humor, gezelligheid, onderlinge betrokkenheid én openheid wel heel bijzonder.

Schuiven naar boven