Onze trainers

De trainers van LOL

De lopers van LOL Malden worden door een enthousiaste groep trainers begeleid. Onze trainers hebben jarenlang ervaring met hardlopen en zijn opgeleid tot hardlooptrainer. Word je lid van onze loopgroep? Dan kies je voor één vast trainingstijdstip met een vaste trainer. Hij of zij begeleidt jou enthousiast in jouw hardloopcarrière bij LOL. Je kan bij hem/haar ook terecht voor advies over kleding, schoeisel, toewerken naar loopdoelen of eventuele blessures. Het leuke bij LOL is dat er geen limiet voor het aantal keer meetrainen per week. Afhankelijk van jouw niveau kun je meelopen op andere trainingsmomenten. Stem dit wel even af met jouw vaste trainer.

Erik Dracht

Sporten en bewegen zijn altijd onderdeel van mijn vrijetijdsbesteding geweest. Bij voorkeur in de buitenlucht en samen met andere mensen. Het is fijn en leerzaam om je ervaringen te delen, daarnaast gewoon gezellig. Sinds 2008 loop ik bij Stichting LOL Malden: een begrip onder liefhebbers van het hardlopen in de lokale omgeving van Malden – Molenhoek – Mook – Heumen – Overasselt. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; er was weinig voor nodig om mij in de opleiding voor hardlooptrainer te krijgen. Vanaf 2013 heb ik mijn eigen trainingsgroep op maandagavond. Een geweldige groep met aandacht voor elkaar maar ook voor individuele ambities! Een groep ook met een voorhoede, achterhoede en ‘middenhoede’ zoals ik het uitdruk: als je minimaal 45 – 60 minuten aaneengesloten kan lopen, dan pas je prima in de groep. Ik vind het even ontspannend om training te geven als ook mijn eigen loopdoelen (15k – 21k) te onderhouden en na te streven. En dat is – in de omgeving van Malden – beslist geen straf.

Anke van de Lockant

Als 6-jarig meisje begon ik met volleyballen. Jaren deelde ik met mijn ouders en zussen de liefde voor deze teamsport. Toen al vond ik het leuk om mijzelf en mijn teamgenoten te motiveren om een leuke wedstrijd te spelen. Rond mijn studietijd ben ik overgestapt naar groepsfitnesslessen. Jarenlang stond ik drie keer per week –twee a drie uur achter elkaar- in de sportschool. Door gezondheidsklachten moest ik per direct stoppen. Vreselijk! Sport is mijn ultieme manier om te ontspannen. Na ruim 1 jaar mocht ik weer rustig opbouwen en begon mijn hardloopcarrière.
In maart 2004 ben ik samen met twee vriendinnen gestart bij de beginnerscursus van LOL. Sindsdien is donderdagavond gereserveerd voor mijn hardlooptraining. Het is elke week een feestje. De “na-training” met thee voor de dames en een pilsje voor de heren duurt bijna even lang als de training. Trainen met een bepaald doel vind ik heerlijk. De  7heuvelenloop, Maldense Bosloop of Molenhoeks Makkie staan standaard op mijn lijstje. Mijn eerste 10km wedstrijd was de Haagse City-pier-City. Mijn eerste halve marathon liep ik in Eindhoven in 2011; in 2018 mijn eerste marathon in Berlijn. In 2014 heb ik als assistent-trainer de donderdagavondgroep begeleid en in mei 2015 heb ik mijn trainerslicentie van de Atletiek Unie behaald. Nu train ik de dinsdagavond groep. Je kan rekenen op een "sportief toetje" op de dinsdagavonden. Normaal gesproken worden de liefhebbers aan het eind van de donderdagavondtraining door mij “getrakteerd” op een korte sessie buikspieroefeningen. Tenzij ik zelf in training ben voor een wedstrijd of nu vanwege corona. Oja…In het dagelijks leven ben ik vrouw van Robert, moeder van Tom en Saar en Vitaloog. Ik help je ontdekken waar jij blij van wordt en energie van krijgt.

Karin Hombergen

Geboren in Waalwijk (NB) ben ik op 7 jarige leeftijd met mijn ouders, zussen en broers verhuisd naar Groesbeek. In mijn jeugd heb ik weinig aan sport gedaan. Wel waren we bijna ieder weekend in het bos te vinden voor een flinke wandeling, liefst met een bal. In september 2011 ben ik gestart met hardlopen bij LOL Malden. Na 25 jaar tafeltennissen (zowel recreatief als in competitieverband en de nodige bestuursfuncties) en jaren sportschool zocht ik een nieuwe uitdaging. Het buiten sporten: wandelen (liefst in de bergen), Nijmeegse Vierdaagse en mountainbiken beviel me beter. Bovendien dacht ik: hardlopen kun je bijna overal en je hebt “alleen” maar goede schoenen, broek en een shirtje nodig…. Wil je als trainer verantwoord voor de groep staan dan komt er meer bij kijken dan ik in eerste instantie dacht. De opleiding trainer in de hardloopsport heeft mijn ogen wel geopend. Sinds mijn start heb ik aan diverse hardloopevenementen meegedaan. De eerste 5 km was de Nieuwjaarsloop 2012. “Meegesleurd” bij de start door de euforie van meer ervaren lopers (boven de 10 km/uur) was al snel duidelijk dat ik wel 5 km kon lopen maar niet op dát tempo. Doseren was iets wat ik moest leren. Hier kwam ik dan ook als één na laatste over de finish. Inmiddels heb ik wat meer ervaring met o.a. de Bruggenloop, de 7-Heuvelennacht, Marikenloop en Maastrichts Mooiste. Doel is nog om een keer de 15 km van de 7-Heuvelen te lopen. Wie weet. Ik sta pas aan het begin van mijn hardloopcarrière.

Johanna Wendelaar Bonga

Mijn naam is Johanna. Ik verzorg de training op de donderdagochtend en (in ieder geval voorlopig) zaterdagochtend. Elf jaar geleden begon ik met hardlopen bij Louisa Wischmann, de oprichtster van onze club én mijn voorganger op diezelfde donderdagochtend. Extra leuk dat ik letterlijk en figuurlijk in haar voetsporen ben getreden. LOL staat voor mij voor lopen met plezier op een verantwoorde manier en met een grote betrokkenheid bij iedere loper. Elke week is het een uitdaging om een training te bedenken die aansluit op ieders niveau. Lopen op gevoel, goed luisteren naar je lichaam (rekening houdend met het seizoen) én persoonlijke aandacht zijn voor mij belangrijke ingrediënten van elke training. Naast de hardlooptrainingen doe ik nog andere dingen. Ik werk op een notariskantoor maar volg ook de studie dieptepsychologie aan het Jungiaans Instituut. Ik zie dat als een goede aanvulling op mijn vorige studie Gezondheidsvoorlichting (G.V.O./Pavo). De studies vormen een mooie combinatie met het hardlopen: je bevordert gezond gedrag voor lichaam en geest op een verantwoorde manier. Op dit moment volg ik de cursus Running Therapie, waarin deze combinatie – psychologie én gezondheid – heel duidelijk naar voren komt. Wil je een keer meelopen? Dan ben je van harte welkom. Ik start op de donderdagochtend om 8.45 uur bij de Zweef Inn. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar die donderdagochtendgroep is met zijn humor, gezelligheid, onderlinge betrokkenheid én openheid wel heel bijzonder.

Ingrid

Ingrid Veldhuizen

Dat ik ooit zo verzot zou zijn op hardlopen had ik als kind/puber nooit gedacht. Ik zat op atletiek en was een meerkamper; de technische onderdelen zoals hoogspringen en hordenlopen hadden mijn interesse. Dat er dan ook af en toe een 1000m gelopen moest worden was iets wat ik jammer vond maar op de koop toenam. En dan in de winter de verplichte 3km en 5km crosslopen. Akelig. Ik werd bij zo’n cross ooit eens derde… er deden maar 4 mensen mee. Toen ik in mijn puberteit stopte met atletiek miste ik het hardlopen dan ook niet. Ik deed daarna van allerlei andere sporten maar kon nooit lang mijn aandacht bij één sport houden. Tot na de geboorte van mijn twee zoons een buurvrouw me uitdaagde om te starten met een beginnerscursus hardlopen. Ik zei ja, vond dat belofte schuld maakte en meldde me zenuwachtig bij de informatieavond van een hardloopclub. Ik merkte dat ik het lopen in een groep gezellig en motiverend vond èn dat ik niet de enige was die het hardlopen van nul af moest opbouwen. Het klonk gemakkelijk om vijf keer 2 minuten te rennen maar wat kostte het me moeite in het begin. Maar heel snel merkte ik een verbetering in mijn conditie. Twee minuten werden er 10, daarna 20 en toen een half uur. Wat was ik trots! En langzamerhand ook steeds meer verknocht aan het lopen. Inmiddels loop ik bijna 20 jaar met veel plezier en heb ik 15 jaar geleden ook mijn trainersdiploma gehaald. Want hé, als ik het kan en enthousiast ben over deze mooie sport, dan laat ik ook graag anderen daarmee kennis maken. Ik geniet van het lopen in de prachtige omgeving van Malden en loop daarnaast graag trails. Je hoofd leegmaken en ‘buiten spelen’. Hoe mooi is dat!

Jeroen Peters

Het hardlopen zou mij met de paplepel ingegoten moeten zijn, want mijn vader was een fervent marathonloper. Maar mijn sport en passie tijdens mijn jeugd was judo! Verder dan gezellig af en toe met hem meefietsen kwam het eigenlijk niet. Aangezien ik in de provinciale judo selectie zat, trainde ik verplicht 5 x per week. Hierdoor nam bij mij het plezier in judo af en rond mijn 14e, toen ik het uitgaansleven ontdekte, ben ik er helemaal mee gestopt. Aangezien mijn ouders vonden dat ik moest blijven sporten, ben ik maar gaan voetballen. Los van het feit dat ik daar totaal geen talent voor had, was een teamsport voor mij niet echt weggelegd. Na jaren van zelfstandig mountainbiken en wielrennen ben ik rond mijn 25e toch gaan hardlopen samen met mijn partner Elien. Nadat we in 2011 in Malden zijn komen wonen sloot Elien zich al vrij snel aan bij LOL. Ik kreeg het ene na het andere positieve verhaal na de trainingen te horen, waardoor ik in 2012 ook bij LOL ben gestart. Vanaf toen was ik volledig besmet met het (LOL)hardloopvirus! Weer of geen weer, lekker naar buiten, samen hardlopen en genieten, wat in de omgeving van Malden zeker geen straf is! Eind 2012 stond mijn eerste hardloopwedstrijd op het programma, het Molenhoeks Makkie. Vele 5 kilometers later, liep ik eind 2014 mijn eerste Zevenheuvelenloop. Nu loop ik vooral de 10 km, maar voor leuke uitstapjes met andere LOL-lers, maak ik ook graag een uitzondering voor andere afstanden, zoals de 10 Engelse mijl (16,1 km) tijdens bijvoorbeeld Maastrichts Mooiste en Parijs-Versailles. Mijn passie voor het hardlopen wilde ik graag op anderen gaan overbrengen en daarom heb ik besloten om de trainersopleiding te gaan volgen. Deze heb ik inmiddels afgerond en daarom ben ik sinds januari 2023 (inval)trainer bij LOL en mag ik nu ook deel uit maken van deze zeer enthousiaste en gepassioneerde groep trainers!

Schuiven naar boven