Uit het bestuur – maart 2024

Deze eerste bestuursvergadering van het jaar houden we als het voorjaar nu serieus begint te dagen. De avondgroepen kunnen uitzien naar de start van de zomertijd en daarmee de bostrainingen. Een heerlijk vooruitzicht.

In onze vorige ‘uit het bestuur’ blog hebben we de gedragscode voor trainers en begeleiders geïntroduceerd, opgesteld door NOC-NSF, gepromoot door de AtletiekUnie. Deze vergadering hebben we de herziene vrijwilligersovereenkomst voor trainers vastgesteld. Alle trainers krijgen de overeenkomst met de gedragscode als bijlage ter ondertekening voorgelegd. De gedragscode is bovendien op de website van LOL te vinden.

Ook te ‘vinden’ en vooral tegen te komen is onze 2e vaste invaltrainer Ingrid Velthuijzen. Ingrid is nog niet zo heel lang lid van LOL maar ze loopt in zeker drie trainingsgroepen mee. Bovenal heeft zij enkele jaren hardlooptraining gegeven in Nijmegen; zij heeft de benodigde opleiding en ervaring. De trainersstaf is blij met haar als nieuwe collega. De continuïteit van de trainingen kan nog beter worden gewaarborgd. Welkom Ingrid!

LOL kijkt terug op een heel geslaagde Vergadering van Deelnemers eind januari. De opkomst was, met iets meer dan 30 mensen, goed te noemen. Op de website kun je een korte impressie terugvinden (inloggen vereist). Oud-toploper Miranda Boonstra wist in haar spreektijd het gezelschap van begin tot einde te boeien over de zin en onzin van het hardlopen. LOL heeft haar bedankt met een bijdrage voor haar Stichting RCVRY RUN; door heel het land worden groepen vrouwen met en na borstkanker professioneel begeleid. In het tweede deel van de avond heeft het bestuur de meningen gepeild over het hierna volgende onderwerp.

Op basis van de ervaringen van de trainers, en na raadpleging tijdens de Vergadering van Deelnemers, hebben we besloten vanaf volgend jaar het al veel gebruikte harnas-met-verlichting verplicht te stellen voor de lopers tijdens de winteravondtrainingen. Alle lopers die ’s avonds komen trainen in het donkere seizoen zullen dan dit harnas moeten dragen, met én reflecterende banden én ledverlichting: ver(p)lichting dus!

Deze maand zijn de deelnemers in de groepen er al over geïnformeerd. Op 27 maart start LOL een nieuwe Beginnerscursus. Opnieuw zal Jeroen de vaste trainer zijn, telkens gesecondeerd door één van de andere trainers. PR-materiaal is ruimschoots verspreid, mond-tot-mond reclame doet de rest. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. De trainers hebben er zin in en hopen weer belangstellenden in beweging te krijgen – en te laten ervaren hoe gezellig het is bij LOL natuurlijk.

Al met al doet de stichting het erg goed. De groepen hebben weer nieuwe aanwas en dat is plezierig voor de dynamiek. Het bestand aan betalende deelnemers is – de stand van 1 maart – gegroeid tot 107. Groeten van een trots bestuur!

Christel – Keer – Jeroen – Karin – Erik

Uit het bestuur – maart 2024

Geef een reactie

Schuiven naar boven