Alternatieve training – Hardlopen op de Tweeschansen

Sinds natuurmonumenten het gebied rondom het Jachtslot De Mookerheide heeft aangepakt, ligt er een prachtige gele route van circa 5 kilometer. De route biedt zowel voor de gemiddelde als de gevorderde loper en de wandelaars genoeg uitdaging en laat daarnaast ook een en ander van de (historische) omgeving zien. Lees dus vooral ook de informatie van natuurmomenten door voordat je start.

Pak de fiets om op te warmen naar boven en parkeer hem bij het Jachtslot. Achter het Jachtslot bij de richtingaanwijzers start vervolgens de route die je langs de kassen, over de heide, Heumense en Mookerschans brengt en heuvel op en af gaat. Onderweg kom je door een prachtige lindenlaan, langs een oude leemgroeve en wordt je begeleid door het geschreeuw van verschillende Vlaamse gaaien. Wist je dat deze vogel trouwens ook de schreeuwekster wordt genoemd? Aan het einde was het even zoeken: we gaan de zandberg langs De Heumenseschans op en slaan zoals verwacht halverwege de helling rechtsaf. Verrassing: er is een prachtig trappetje gemaakt. Bovenaan linksaf – Schutterspad – en dan zijn we even de pijlen kwijt. Geen paniek: gewoon rechtdoor bij de eerste kruising en voor de kassen rechtsaf, richting de parkeerplaats.

De route gewandeld of gelopen? Dan ben ik hartstikke benieuwd wat jullie ervan vonden! Ik weet bijvoorbeeld dat Rob hem regelmatig op het programma heeft staan. Laat hieronder een berichtje achter voor ons.

Klik hier voor de volledige beschrijving van De Tweeschansenroute


Alternatieve training – Hardlopen op de Tweeschansen

Eén gedachte over “Alternatieve training – Hardlopen op de Tweeschansen

  1. Vanmiddag deze route als weekendduurloop gedaan, samen met Christel. Met naar de start inlopen en weer terug als uitlopen, op dik 11km uitgekomen. Mooi rondje! Lekker pittig ook. Is echt trailrunnen dit rondje. Maar wat een genot nu, met de bloeiende brem op de Mookerschans!

Geef een antwoord

Schuiven naar boven